Als je spreekt met impact durf je te staan voor wie je bent, zonder het contact met de ander te verliezen. Kinderen die met zo’n voorbeeld opgroeien zullen ook eerder hun eigen pad bewandelen, zodat zij kunnen zijn wie ze écht zijn en hun eigen boodschap kunnen uiten. Kun je je voorstellen hoe onze wereld er dan uitziet? Ik ben hier om deze boodschap uit te dragen.

Yvonne van Balkom

trainer spreken met impact

Wie ben ik?

Als adviseur, coach of trainer help ik jou om je waardevolle boodschap naar boven te halen én over te brengen, mét impact. Zodat je onweerstaanbaar wordt. Zodat er iets verandert bij degene die luistert. Dat maakt het verschil.

Aan de keukentafel

Zie even een volle keukentafel voor je. Het is 1996. Pannen met avondeten staan dampend op tafel. Aardappels, vlees en groente. Een pot met appelmoes, met de lepel erin, gaat van hand naar hand. Veel geklets door elkaar heen. Dat kan ook niet anders met vier kinderen in de leeftijd van 10 en 17 jaar. Twee aan elke kant van de tafel met vader en moeder tussen hen in. 

Ik zit rechts naast mijn vader en houd mijn mond.

Het geklets komt van vijf van de zes mensen. Ik luister liever. Ik houd vooral mijn ouders goed in de gaten. Ik vind het fascinerend om naar ze te kijken en te luisteren terwijl ze met elkaar praten. Half in discussie over het bedrijf, half in overleg. Hoe reageert mijn vader op de duidelijke mening van mijn moeder? Hoe reageert mijn moeder op de lassez-faire houding van mijn vader? Wat werkt wel en wat werkt niet? Ik kan het van tevoren al voorspellen, aangezien ik dit spel al lang speel. Ik geloof – zonder het op dat moment te realiseren – dat aan die keukentafel mijn toewijding voor communicatie is ontstaan.  

Nu was ik aan zet

Op de middelbare school raakte ik mezelf een beetje kwijt de eerste jaren. Een paar jaar lang heb ik me laten manipuleren door een vriendin. Ik volgde haar en deed dingen die niet bij mij pasten. Totdat ik op 14-jarige leeftijd de so-called ‘rock bottom‘ mocht ervaren. Dieper kon niet. Ik ben er nu heel dankbaar voor. Het zorgde ervoor dat ik mezelf op die leeftijd al afvroeg: Wie ben ik? Wat wil ik? In het diepste van mijn vezels vond ik de antwoorden. Ik kwam in contact met mijn diepste gevoel, met mijn intuïtie, mijn inspiratie, met mijn Zijn. Ik maakte een einde aan de vernietigende vriendschap. Sindsdien volg ik mijn eigen pad en durf ik te staan voor wat ik denk, voel en doe. (Soms nog steeds met spanning in mijn lijf, maar ik weet het om te buigen naar kracht.)

Wat doe ik?

Mijn eigen pad bracht me op veel mooie plekken in de wereld. Na mijn atheneum ging ik een jaar naar de Verenigde staten om communicatie/journalistiek te studeren, gevolgd door de studie journalistiek in Tilburg. Ik mocht gaan filmen in Burkina Faso en op de Filipijnen. Mijn liefde voor communicatie bleef en zorgde ervoor dat ik steeds beter werd in mijn vak.

Ik leerde op een andere manier vragen te stellenIk leerde om op een andere manier te luisteren. Niet alleen naar mezelf, maar ook naar anderen tijdens de interviews. Mijn talent kon in mijn videobusiness steeds verder groeien omdat ik snel tot de kern moest komen van de boodschap die onze klanten wilden uitdragen. Er samen met hen voor zorgen dat die boodschap vervolgens krachtig overkwam op video, vond ik ontzettend mooi. Het liefst maakte ik daarbij gebruik van kennis uit de neurowetenschappen, zodat de boodschap ook écht bleef hangen. Fascinerend. Intrigerend.

En nu?

Mijn sterke drang om altijd voor het beste te gaan, heeft me overigens een paar jaar terug nog eens flink op de neus getikt. Doen wat je leuk vindt, wil niet zeggen dat het allemaal vanzelf of makkelijk gaat. Ik kon mezelf behoorlijk wat stress bezorgen. Teveel stress. En dat was niet de bedoeling. Ik mocht weer terug naar mijn kern. Hoe kan ik doen wat ik leuk vind, op een manier die ook 100% bij me past? Ook dat werd een mooie ontdekkingsreis. Communicatie met jezelf bleek nog belangrijker dan communicatie met anderen. Daaruit zijn mijn trainingen ‘Spreken met Impact’ ontstaan. Hierin komt voor mij alles bij elkaar. Innerlijke communicatie én externe communicatie komen samen. Samen zorgen ze voor échte, authentieke impact.

Ik verdiep me inmiddels al zo’n vijf jaar in de Universele Wetten, energie, mindset, het onderbewuste, intuïtie, inspiratie en meer. Ik ben in de leer bij spirituele leraren en zoek wetenschappers op om mee van gedachten te wisselen. 

Het brengt mij nog dieper bij mijn eigen kern.

Hierdoor kan ik mijn werk nog beter doen en kan ik anderen nog beter helpen om ook bij hun kern te komen. Alleen dan maak je écht impact met je boodschap.

Het voelt alsof alles wat ik heb gedaan in mijn carrière heeft geleid tot het ontstaan van dit bedrijf. Dit is wat ik hier te doen heb.

Mijn schat om te delen

 

 

Ik geloof dat de wereld een mooiere plek wordt wanneer mensen in contact staan met wie ze écht zijn en dat kunnen en durven te uiten. En dat vertel ik overal waar ik kom. 

Mijn kennis, talent en jaren ervaring zet ik in om zoveel mogelijk mensen met een waardevolle boodschap een podium te geven. Letterijk of figuurlijk. 

Mijn werk

Ben je benieuwd of ik ook iets voor jou kan betekenen? Op de pagina ‘aan de slag‘ zie je wat de actuele trainingen zijn die ik geef of hoe ik jou persoonlijk veder kan helpen. Voel je welkom!

Kind Regardz,
Yvonne

ps. Een klein inkijkje in mijn gedachtengang. Op 1 januari 2019 maakte ik  door middel van deze video bekend dat ik ging stoppen met mijn goedlopende bedrijf en opnieuw ging starten. Voor veel mensen in mijn omgeving onbegrijpelijk. Voor mij heel logisch, want ik weet hoe het is om naar mijn gevoel en intuïtie te luisteren. Het heeft mij altijd veel en ver gebracht. Dus vertrouwde ik er dit keer ook op. Destijds wist ik nog niet exact wat de vorm zou worden van mijn bedrijf. Dat heb ik ontdekt in 2019. De termen Kind Regardz en Academy for Visibility waren ‘work in progress’. Uiteindelijk dekt ‘Spreken met Impact’ 100% de lading.

Play Video
mijn boodschap2
2019 - heden
Yvonne van Balkom
Durf te staan voor waar je in gelooft. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Ik help mensen om hun eigen waardevolle boodschap naar boven te halen en dit vervolgens krachtig te delen. Met impact. Zo gaan we voor een groot ripple effect.
2019 - heden
marathon doelen bereiken
2017
Marathon van New York
Mijn verlangen: een bijdrage leveren aan een mooiere wereld én ik wilde gewoon weten: wat als alles lukt?
Ik heb meer dan 10.000 euro opgehaald voor Kika én kan ik zeggen: ja, het is het mogelijk om de marathon in één keer uit te rennen, zonder mezelf voorbij te lopen. Een topprestatie, zeker omdat ik een jaar eerder nog geen 5 minuten kon hardlopen.
2017
mijn boodschap1
2005 - 2019
Allur Videocommunicatie
Samen met mijn compagnon heb ik veel mooie klanten mogen helpen met hun videocommunicatie. Mijn passie: hun boodschap zo pakkend mogelijk naar beeld vertalen. Mijn talent: complexe boodschappen helder krijgen in een pakkende video zodat de doelgroep in actie komt, dus videoconcepten creëren en communicatie- en strategie advies geven. Liever niet via de traditionele manier, maar juist door kennis over neuromarketing in te zetten. Dat geeft resultaat!
2005 - 2019
doelen dromen waarmaken
2009 - 2015
Wishes and Weddings
Met mijn bedrijf Wishes and Weddings organiseerde ik events in de trouwbranche en bracht ik een magazine uit. Mijn passie: Wie niet kan dromen, kan ook geen dromen waarmaken. Mijn talent: nieuwe concepten bedenken en succesvol in de markt zetten. Het concept van onze events was totaal nieuw in de markt destijds. Patrick en Antoinette hebben in 2015 het stokje overgenomen. De manier waarop zij het bedrijf nu runnen, is erg mooi om te zien.
2009 - 2015
connectie bereiken bruiloft
2004-2011
De Moderne Bruidsfotograaf
Als eigenaar van De Moderne Bruidsfotograaf mocht ik een compleet verhaal laten zien met het vastleggen van één moment. Dat was mijn uitdaging als bruidsfotograaf. Mijn kracht: anders kijken dan anders waardoor bijzondere foto's ontstaan, connectie met het bruidspaar én precies op het juiste moment 'klikken'. Van eenpitter naar een team van 5 fotografen. Als ik me ergens in vast bijt, blijft het maar groeien... Tja.. 🙂 Dit bedrijf is overgenomen door Tamara. De manier hoe zij het bedrijf nu runt, vind ik erg mooi!
2004-2011
2004 - 2010
Journalist in actie
In diverse functies mocht ik als journalist de mooiste verhalen in beeld brengen. Het bracht me naar Burkina Faso, Filipijnen en ook naar prachtige locaties in Nederland.
2004 - 2010
2000-2001
Naar de VS!
Zolang ik me kan herinneren ben ik verzot op Amerikaanse films en series. Zo rond mijn 16e ontstond daardoor het verlangen om naar Amerika te gaan. Ik wilde zelf ervaren hoe het is om daar te wonen. En ik wilde mijn eigen pad bewandelen: op mijn 18e ben ik voor een jaar naar Amerika vertrokken om daar journalistiek en communicatie te studeren. Een ervaring om nooit te vergeten. Ook al is het inmiddels een hele tijd geleden, het heeft nog steeds invloed op mijn leven.
2000-2001