SPREKEN ALS EEN ECHT INSPIRERENDE LEIDER Maak jouw boodschap onweerstaanbaar. Als chocolade met pralinevulling.

Veel te vertellen hebben, een mening hebben of goed zijn in je vak, betekent niet dat je jouw boodschap ook over kunt brengen mét impact. Het betekent niet meteen dat je invloed hebt met jouw idee. Het betekent niet dat de mensen geraakt worden door jouw woorden.

Gewoon spreken, is wat anders dan spreken als een inspirerende leider.

Je wilt dat er iets verandert nadat mensen naar je hebben geluisterd. Dat ze iets anders gaan doen, iets laten of op zijn minst nooit meer vergeten. Impact dus. Gewoon maar vertellen wat je te vertellen hebt, leidt bijna nooit tot gedragsverandering. 

Ik geloof dat je pas invloed kunt hebben op een ander, als je eerst invloed hebt op jezelf. Leiderschap naar buiten, begint bij leiderschap naar binnen. In dit complete traject begint het proces bij jou. En daarna gaat die inspiratie over naar anderen.

Dit is niet alleen weggelegd voor de charismatische sprekers die van nature met gemak voor groepen staan. Dit kan iedereen leren. 

 

 

 

Disclaimer...

De laatste zin zou kunnen impliceren dat we je trucjes gaan leren. Geen gekke gedachte trouwens. Dat gebeurt bij veel communicatietrainingen. Trucje hier. Aangeleerd sausje daar. En hopla; klaar om te gaan.

Geen oordeel overigens. Voor sommige mensen werkt dit heel goed en is het een goede eerste stap naar een betere communicatie. Wij gaan je echter niet nog een laagje vaardigheden bijleren. Wij gaan eerder laagjes afpellen. Voor ons staat oprechtheid, eerlijkheid, authenticiteit voorop. Verbinding, met jezelf en anderen. Dat is wat het verschil maakt. Jij. Wie je écht bent.

Alles is er al. Het mag alleen nog meer zichtbaar worden.

Dit traject brengt het delen van kennis over jouw vakgebied naar een volgend level. Na dit traject is jouw boodschap onweerstaanbaar. Als chocolade met praline vulling. Het gaat om die overheerlijke binnenkant. Mensen zijn graag bij je in de buurt, luisteren oprecht naar je en je weet ze aan te zetten tot actie. Zonder manipulatieve trucjes. Met een verhoogd bewustzijn: je weet wat je doet en waarom je dat doet..

Hoofdtrainer

“Ik ben op onderzoek uitgegaan en ben gaan leren van de beste in de wereld op het gebied van presenteren, public speaking en communicatie. Mijn journalistieke achtergrond verklaart dat ik niet zomaar iets aanneem. Ik stel overal vragen bij. Ik wil weten waarom iets werkt zoals het werkt. Hoe werkt het in ons brein? Hoe werkt het in ons lijf? Wat doet het met onze energie? Waarom komt de ene boodschap wel aan en de andere niet? De belangrijkste gamechangers leer ik je in deze training. Hierna is je kijk op communicatie voor altijd veranderd en maak jij impact op de momenten die ertoe doen!” 

Yvonne van Balkom

Oprichter Academy for Visibility

IMG_9707

Onze lat ligt diep

Dit is niet ‘zomaar een communicatietraining’. Het gaat veel dieper dan dat. Dit leertraject van drie maanden is intensief om in korte tijd te leren hoe je echt impact maakt met jouw boodschap. We leren je hierbij veel over ons onderbewuste en onbewuste. 

Dit is dus geen training over communicatievaardigheden. Dit gaat een laagje dieper. Al onze beslissingen nemen in de kern vanuit emotie of instinct. Al onze beslissingen. Altijd. Dat betekent dus ook voor de mensen die naar jou luisteren. Hoe werkt dit en hoe kun je dit eerlijk en oprecht inzetten om meer impact te maken met jouw boodschap?

Deze training gaat impact hebben op jou en je leven. Zodat jij daarna nog meer impact kunt maken op de mensen die jij graag wilt bereiken. We maken gebruik van een holistische aanpak en bekijken communicatie vanuit drie hoofdgebieden:

1. Neurowetenschappelijk. Hoe kunnen we de kennis over ons brein en ons onderbewuste gebruiken om jouw boodschap écht te laten ‘landen’ bij je luisteraar? Dat heeft alles te maken met het inspelen op de werking van neurotransmitters en hormonen die door ons brein en ons lijf razen. Maar ook met de werking van onze onbewuste gedachten. Hier ga je na deze training handig gebruik van maken.

2. Fysiologisch. Je lijf heeft je heel veel te vertellen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met de spanning in je lijf die je voelt voordat je moet gaan spreken? Wanneer luister je er wel naar en wanneer niet? Maar ook goed en effectief gebruik van lichaamstaal is cruciaal om impact te maken. Na deze training sta jij ontspannen op dat podium (letterlijk of figuurlijk), zodat je boodschap veel authentieker overkomt.

3. Energetisch. Wij bestaan uit meer dan alleen ons lijf en ons brein. Hoe we ons voelen is van grote invloed op onze communicatie. Wat we uitstralen is soms totaal anders dan wat we zeggen. Hoe meer je hier congruent in bent, hoe beter je boodschap overkomt. Na deze training weet je hoe je dit voor elkaar krijgt en hoe je dus nog meer impact maakt.

Module 1 - Connectie

Om anderen te inspireren, wil je dat jouw boodschap bij de ander binnenkomt. Dat je ze raakt, impact maakt. Daar is verbinding voor nodig. Maar… voordat je verbinding met de ander kunt maken, zul je eerst in verbinding moeten staan met jezelf. Op deze manier komt jouw boodschap ook echt vanuit jouw persoonlijke visie. Maar, hoe doe je dat? Hoe haal je die wijsheid uit jezelf, zonder steeds op Google te zoeken wat anderen er eigenlijk van vinden. Zonder steeds weer te vergelijken. Dicht bij jezelf blijven. Dat is soms moeilijk, maar het is het dubbel en dwars waard. Het is de enige manier om een geïnspireerd spreker te worden.

Na deze module ga jij:

Spreken vanuit jouw eigen visie. Je weet: wat wil ik nu eigenlijk écht zeggen? Jouw boodschap komt vanuit jou en is niet beïnvloed door anderen. Je weet wat je wil zeggen, staat daar 100% achter en weet het vol vertrouwen te brengen. 

Voorbij de door jouw gebaande paden. Tijdens de training ontdek je jouw grootste blinde vlekken op het gebied van spreken. Nu je weet waardoor je jezelf tegenhoudt, kun je er iets aan doen. En breek je door je eigen plafond.

Vanuit inspiratie en connectie met jezelf jouw boodschap overbrengen (dus niet geforceerd en gemaakt). Een wereld van verschil. Ja, je zult nog steeds bij anderen checken wat zij zeggen, maar het brengt je niet meer van je stuk, want je weet waar jij voor staat. Je kunt nar anderen luisteren ter inspiratie en het voelt niet meer als vergelijken. 

Krachtig, vol zelfvertrouwen en congruent overkomen (en je ook echt zo voelen). Als jij praat, luisteren mensen écht naar je. Vol interesse. Ze zijn oprecht benieuwd naar jouw visie.

Module 2 - Communicatie

Je wilt kennis overdragen, mensen iets leren. Hoe zorg je ervoor dat de boodschap overkomt op de manier waarop jij het bedoelde, bij de juiste mensen? Dat mensen écht snappen en er iets mee gaan doen? Of dit nu online is of offline. Dit gaat niet alleen om het kiezen van de juiste woorden en tot de kern komen. Dit gaat ook om lichaamstaal, structuur, gebruik maken van je stem.

Na deze module ga jij:

Gebruik maken van de beste storytellingtechnieken. Alleen kennis delen is niet voldoende om mensen te raken. Storytelling is dé manier om dat wel te doen. 

Een goede structuur gebruiken om je boodschap over te brengen, volgens mijn M=C3 methode. Zomaar wat doen en gewoon maar vertellen wat je wilt vertellen is verleden tijd. 

De juiste woorden op het juiste moment gebruiken. De kracht van woorden is immens. Wij geloven in de kracht van woorden, maar ook hier: niet als trucje. Jij kunt nu de woorden halen vanuit inspiratie en intuïtie, waardoor ze een enorme krachtbron zijn. 

Communiceren vanuit jouw archetype. Dit betekent dat je taal gebruikt die 100% bij jouw past en ook 100% bij jouw doelgroep past. Hierdoor wordt het makkelijker om de aandacht van de ander te vangen, omdat op onbewust niveau een duidelijke klik voelt.

Module 3 - Creatiekracht

Uiteindelijk gaat het om impact. Invloed. Je wilt dat mensen iets gaan doen na het horen van jouw boodschap. Of juist ergens mee stoppen. Op zijn minst wil je dat ze iets nooit meer vergeten. Hoe zet je mensen aan tot de door jou gewenste actie? Dat begint ermee dat je zelf echt gaat doen, wat je in alle modules hebt geleerd. Dit keer écht. Met die power komt ook jouw doelgroep of jouw publiek in actie. Van het zetten van een handtekening onder die offerte tot het zetten van die eerste stap naar ware transformatie. Dat begint al bij de vraag hoe ontspannen jij zelf je verhaal kunt doen. Hoe ontspannender je bent, hoe meer vertrouwen je oproept. En vertrouwen is nodig om je te willen volgen.

Na deze module ga jij:

Ontspannen en geloofwaardig overkomen. (En zijn uiteraard) Je deskundigheid wordt niet in twijfel getrokken. Jij weet waar je voor staat en kunt dat krachtig uiten. 

Op een constructieve manier om met kritiek. Je kijkt er na deze module totaal anders naar. Het voelt niet eens meer als kritiek, dat is compleet uit je systeem. 

Nooit meer terug naar oude patronen. Alles wat je tot nu toe hebt geleerd, klikt als een grote puzzel in elkaar. De ‘oude jij’ is verandert in de ‘echte jij’ en die kracht voelt en ziet iedereen.

Heel sterk afsluiten en jouw boodschap onvergetelijk maken. Jij weet hoe je een wow-effect moet creëren. 

Stel je voor...

Nog één stap en dan loop je de ruimte binnen waar iedereen jouw verhaal gaat horen en zien. Online of offline. Jouw boodschap. Je checkt even bij jezelf hoe je je voelt.

Rustig. Relaxed. Gezonde spanning.

Je weet dat je goed bent voorbereid. Je verhaal klopt. Je maakt gebruik van de juiste storytellingtechnieken, de structuur is krachtig en je weet exact op welke momenten je even stil moet zijn, harder moet praten of juist zachter. Je weet hoe je écht verbinding maakt met degene tegenover je. Je bent er klaar voor. Vol vertrouwen loop je de ruimte in en begin je je presentatie.

Het gaat precies zoals je je van tevoren had voorgesteld. Mensen maken aantekeningen, knikken instemmend en luisteren aandachtig. Dan is het belangrijkste moment aangebroken. Je slotconclusie. Nu is het de vraag of mensen gaan doen wat jij hebt voorgesteld. Het is de vraag of ze in actie komen. De vraag of ze gaan onthouden wat je hebt gezegd. Het oprechte en enthousiaste applaus is het antwoord. En je weet genoeg. Dit maakte impact.

Wauw. Kippenvel.

Opbouw van de training

De training is zorgvuldig opgebouwd om jou in zo’n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk te leren. (Je gaat vooral ook veel afleren) Om nooit meer te vergeten. Dat is een belofte die we durven te maken. Deze training maakt impact. Uiteraard.

Door ‘blended learning’ toe te passen creëren we betere leerresultaten en leer je datgene waar jij behoefte aan hebt. Aangepast aan jouw instapniveau. We trainen on- en offline. In groepsverband en individueel.

In totaal duurt de training drie maanden. Elke maand staat in het teken van één module en zijn er twee offline trainingsdagen.

Aan het begin van de trainingsperiode heb je een persoonlijke intake met Yvonne van Balkom. Je instapniveau wordt duidelijk, net als je gewenste eindresultaat. Op deze manier is voor jullie allebei helder wanneer de training een succes is. En daar gaan we voor.

Zodra de eerste trainingsmaand start, krijg je toegang tot de online leeromgeving. Deze is opgebouwd volgens ons NET-format. Het kost je No Extra Time. Hoe kan dat? We hebben alle trainingen verwerkt tot audioserie. Zo kun je ernaar luisteren in je auto, tijdens het wandelen of tijdens het sporten. 

De zes live bijeenkomsten (twee dagen per maand) vinden plaats op een prachtige locatie in in Vught. Deze dagen brengen extra verdieping aan op de leerstof. Dit is een groepstraining.

Per module ontvang je een persoonlijke 1-op-1 sessie met Yvonne, van 2 uur. Deze kan naar wens worden ingezet: een persoonlijke training, een on-the-job meeloopmoment, coaching. Samen kijken we waar voor jou de grootste winst te behalen is. 

Het volledige trainingsprogramma geven we meerdere keren per jaar. Je kunt aansluiten bij een van deze drie periodes:
– januari, februari, maart
– april, mei, juni
– september, oktober, november

De investering voor deze training is 3.500 euro, excl. btw.

Ja, dit wil ik meemaken!

Wil je vrijblijvend alvast een plek reserveren voor de periode september, oktober, november? Laat dan hieronder je gegevens even achter.